Приватбанк вдосконалив свої банкомати і тепер можна здійснювати будь-які дії з коштами на своєму рахунку, не вставляючи картку в апарат.

Нові банкомати Приватбанку мають підтримку NFC, що дозволяє не вставляти карту безпосередньо в банкомат, а тільки піднести її до спеціальної зони, після чого ввести PIN-код. В більшості випадків дана зона розміщена зліва від клавіатури. Про нові правила користування банкоматами повідомили в прес-службі фінустанови.

Зручність нововведення полягає в тому, що відразу після зчитування карту можна прибрати, не тримаючи її протягом всіх операцій в спеціальному слоті, як це було раніше. Таким чином ПриватБанк дозволяє робити буквально будь-які дії - оплатити послуги, здійснити переказ, зняти готівку, конвертацію валют і т. д.

Нові банкомати "замкнутого циклу" можуть не тільки видавати, а й приймати готівку. Зараз в тестовому режимі працюють вже більше двохсот банкоматів, і до кінця поточного року їхню кількість збільшать на тисячу. Всього по Україні понад сім тисяч банкоматів старого зразка, і їх усіх планують з часом поміняти на банкомати нового покоління.

Варто зазначити, що нові банкомати підтримують платежі популярних систем для безконтактної оплати, на кшталт Apple Pay, Google Pay і Samsung Pay. Завдяки цьому можна знімати готівку, використовуючи тільки смартфон. Для цього потрібно піднести смартфон до NFC-мітки, після чого пройти біометричну аутентифікацію.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нові правила вже діють, при цьому не потрібно ніяких додаткових дій, ніяких комісійних відрахувань також не стягується.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у ПриватБанку пояснили, навіщо урізають українцям кредитні ліміти

Як повідомляв портал Знай.ua, в Приватбанку розповіли, чому можуть обнулити ліміт на оплату частинами без попередження.

Також Знай.ua писав, ПриватБанк пояснив, куди йдуть гроші з терміналу.