Верховна Рада у першому читанні проголосувала за резонансний законопроєкт, який може розглядатися як порушення права на недоторканість приватної власності українців і недоторканність житла. Законопроєкт №2458 стверджує, що якщо у людини є заборгування за комунальні послуги - у її житло можуть “вломитись” без дозволу, щоб зупинити надання послуг.

Про це повідомляє РБК Україна.

оплата комунальних послуг, скріншот з відео
оплата комунальних послуг, скріншот з відео

З 1 травня 2019 року увійшов у силу новий закон “Про житлово-комунальні послуги”, в якому багато місць потребують доопрацювання. Законопроєкт №2458 виник, щоб вирішити деякі суперечності - про хід призупинення надання послуг. “Несанкціонований доступ до житла, іншого об’єкта нерухомого майна для обмеження (припинення) надання комунальної послуги відбувається без отримання згоди його власника (користувача), якщо такий власник (користувач) відмовляється допустити в належне йому житло (інший об’єкт нерухомого майна) представника виконавця”, - йде мова в проєкті нормативно-правового акту.

До цього закону, у житло без дозволу власника могли зайти лише у випадку, коли відбувається аварія або ж існує ризик для життя людини. За новий законопроєкт проголосували 239 депутатів. Окрім того, цей законопроєкт дозволяє органам місцевого самоврядування самотужки вирішувати дати початку та закінчення опалювального сезону.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кияни масово "забили" на комуналку на карантині, грошей кіт наплакав.

Як повідомляв портал Знай.ua, В Україні подорожчають комуналка і продукти, як зміняться ціни вже влітку.

Також Знай.ua писав, Ліки, комуналка та пенсія – як і де отримати держпослуги онлайн.