З димовими шашками та вибухами — центр Києва стоїть на вухах

Біля київського офісу голови партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука пройшла акція протесту, влаштована активістами "Національного корпусу". Під час акції стався вибух. Повідомляється, що поліція змогла затримати двох активістів, інші встигли втекти.

Російський "Альфа-банк", скріншот: YouTube
Російський "Альфа-банк", скріншот: YouTube

Невідомий у столичному "Альфа банку" захопив заручників

Зі столиці Російської Федерації Москви прийшли вельми тривожні новини. З'явилася інформація, що невідомий громадянин міг взяти в заручники клієнтів відділення "Альфа банку". Співробітниця московського відділення "Альфа банк" встигла зателефонувати до поліції і заявити, що загарбник погрожує підірвати приміщення фінансової установи.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Зеленський нагадав військовим їх роль в Україні

23 травня Україна відзначає День морської піхоти. Відтак, не зумів обійти це свято і президент України Володимир Зеленський, який подякував військовим за стійкість та мужність, проявлені при захисті територіальної цілісності України.

"Морська піхота - більше, ніж просто рід військ. Це братство сильних, витривалих, вірних своїм переконанням і покликанням патріотів України, які завжди там, де важко, де необхідна швидкість, рішучість і перемога. Саме тому гасло "Вірний завжди" є справжньою візитною карткою українського морського піхотинця", - заявив президент.

Дитячий садок, скріншот: YouTube
Дитячий садок, скріншот: YouTube

В Україні відкриваються дитячі садочки, батьків засипали вимогами

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що починаючи з 25 травня батьки зможуть відвести дітей до садочків, однак тепер ці заклади дошкільної освіти працюватимуть за новими правилами. Через це в мережі з'явилося багато різної інформації, яка показує ситуацію по країні. Стало відомо, що саме вимагають адміністрації дитячих садків від батьків.

Києво-Печерська Лавра, фото Wikimedia Commons
Києво-Печерська Лавра, фото Wikimedia Commons

Чи відбере ПЦУ в МП Києво-Печерську лавру? Зеленський дав відповідь

Президент України Володимир Зеленський відповів на на електронну петицію щодо того, аби припинити використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату шляхом розірвання договору оренди та передати храм у використання ПЦУ. Зеленський заявив, що не має до цього жодного відношення, адже, відповідно до закону, об'єктами державної власності управляє Кабінет Міністрів України.