Як відомо, саме 23 травня Україна відзначає День морської піхоти. Відтак, не зумів обійти це свято і президент України Володимир Зеленський, який подякував військовим за стійкість та мужність, проявлені при захисті територіальної цілісності України.

Відповідна заява була оприлюднена на сайті Міноборони Україна, а не на офіційних сторінка в соціальних мережах українського лідера, як це робилося раніше.

"Морська піхота - більше, ніж просто рід військ. Це братство сильних, витривалих, вірних своїм переконанням і покликанням патріотів України, які завжди там, де важко, де необхідна швидкість, рішучість і перемога. Саме тому гасло "Вірний завжди" є справжньою візитною карткою українського морського піхотинця", - заявив президент.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Також приєднався до привітань і його попередник Петро Порошенко, який нагадав, що засновником української морської піхоти став гетьман Української держави Павло Скоропадський.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"З тих часів наші безстрашні морські піхотинці стоять на варті спокою і безпеки. Тренувати для виконання важливих завдань, як в морі, так і на суші, - вони завжди готові боронити українську землю і рішуче підтверджувати гасло:" Вірний завжди", - йдеться в повідомленні Порошенко, оприлюдненому на його Facebook-сторінці.

Скріншот допису Порошенка

Окрім цього згадав про українських військовій колишній секретар Радбезу України (РНБО) Олександр Турчинов, опублікувавши відповідний ролик про морську піхоту.

"Ви безстрашні воїни кожен день, ризикуючи власним життям, готові ефективно знищувати окупантів на морі і суші. Українці пишаються вами... Завжди повертайтеся з бойових завдань переможцями! Нехай Господь береже вас, ваші родини і нашу рідну Україну", - йдеться в повідомленні Турчинова.

Морська піхота

Щиро вітаю воїнів - морських піхотинців з професійним святом! 23 травня 1918 року гетьман Скоропадський видав указ про початок формування бригади морської піхоти. І через 100 років свято морських піхотинців почали відзначати саме у цей день. Ви - безстрашні воїни, щодня, ризикуючи власним життям, готові ефективно знищувати окупантів на морі та суходолі. Українці пишаються вами! Міцного здоров’я, віри у перемогу, благополуччя вам і вашим родинам! Завжди повертайтеся з бойових завдань переможцями! Нехай Господь береже вас, ваші родини та нашу рідну Україну!

Geplaatst door Олександр Турчинов op Vrijdag 22 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Байдена відреагували на публікацію "плівок Порошенка

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський розповів, що зміниться в Україні з 22 травня - запуск транспорту, відкриття дитячих садочків і багато іншого.

Також "Знай.ua" Зеленський розсекретив деталі зустрічі з Путіним - "Не відпускаємо...".