Сім'ї з дітьми в Україні – одна з найменш захищених груп населення. Тому вони часто потребують підтримки від держави. Особливо це стосується сімей, які виховують дітей-інвалідів, а також встановили опіку над дитиною. Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким розмір виплат для цих груп населення буде збільшено.

Виплати на дітей, фото: lexinform.com.ua
Виплати на дітей, фото: lexinform.com.ua


Зокрема, сім'ї, які виховують дитину з інвалідністю віком до 6 років, зможуть отримати соцвиплату в розмірі 6226 гривень. Якщо дитині від 6 до 18 років, розмір складе 7763 гривні. Що стосується сімей, встановлюють опіку над дітьми до 6 років, вони будуть отримувати 4447 гривень в місяць. Сім'ї, в яких є підопічний дитина у віці 6-18 років, отримуватимуть 5545 грн в місяць.
Крім того, Верховна Рада затвердила одноразову поворотну допомогу для малозабезпечених сімей. Розмір такої виплати складе майже 70 000 гривень. Ці гроші сім'я може використовувати для розвитку власної справи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо,фізичні особи-підприємці можуть отримати матеріальну допомогу для дітей на період карантину

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua у ВООЗ підрахували середню тривалість життя українців

Також Знай.uа писав, в Україні почалася індексація пенсій – як і коли будуть нараховувати виплати