У Польщі три українки втекли з самоізоляції, тепер їх розшукує поліція.

Троє українок приїхали до Польщі кілька днів тому. Вони поселилися з жінкою, якій поставили діагноз коронавірус. Однак вони втекли з карантину, пише видання Dziennik.

"Усі вони працювали на одному з підприємств у комуні Пшемент (Великопольське воєводство). Їх помістили на карантин, тому що в однієї з їхніх співмешканок був виявлений коронавірус. Однак жінки вирішили втекти з будинку, в якому перебували на самоізоляції", — повідомив представник поліції Войцех Адамчик.

Польські правоохоронці назвали таку поведінку українок безвідповідальною і зазначили, що недотримання самоізоляції загрожує тюремним увʼязненням від шести до восьми років.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заробітчани потрапили в "трудове рабство" в Польщі

Після послаблення карантинних заходів у Європі, у тому числі й у Польщі, туди почали повертатися українські трудові мігранти. Однак після пандемії багато чого змінилося на ринку праці - умови стали гіршими, а оплата праці зменшилась.

Щоб уникнути складнощів і не потрапити в халепу при працевлаштуванні за кордоном, спеціалісти радять оформлювати трудові відносити офіційно та нікому не віддавати свій паспорт.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські заробітчани вирвалися до Польщі, але там на них чекали неприємності.

Також Знай.ua писав, Польща заманює українських заробітчан, наплювавши на карантин - без обсервації і тестування.