Спека в Україні і Києві досягає все більших масштабів. Так, температура в Києві вже втретє продовжує оновлювати максимуми.

11 червня у столиці вперше за 140 років середньодобова температура повітря становила +27,3 °С, що на 1,5 °С вище торішнього рекордного значення температури для цього дня. Кліматична норма перевищена на 9 °C

У червні температура в Україні може підскочити до 39 градусів, однак буде нестабільною. Про це розповіла метеоролог Наталка Діденко.

Спека в Україні, скріншот: YouTube
Спека в Україні, скріншот: YouTube

"Метеоролог заявила, що з цьогорічними погодними умовами, прогнози - справа невдячна. Згідно характеристиці Гідрометцентру України, у порівнянні з травнем у червні частіше можна буде спостерігати грози, град, шквали, сильні дощі і зливи", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У той же час, за даними Гідрометцентру, температура в червні може піднятися до 39°.

Дуже важливо в таку погоду не забувати дотримуватися питний баланс та носити головні убори. Однак тиждень з 8 червня обіцяє бути дуже спекотною.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гроза з дощем зваляться на голови українців.

Як повідомляв Знай. ua, нестабільний червень обрушить на українців 39-градусну спеку.

Також Знай. ua писав, що погода в Україні буде такий, що хоч яєчню на асфальті смаж.