Міністр охорони здоров’я Максима Степанова прозвітував щодо ситуації на коронавірус в Україні та дав відповідь на низку запитань, які найбільше цікавлять мешканців країни.

Зокрема, ось найголовніше, що було сказане під час брифінгу:

В Україні за минулу добу зафіксовано 648 нових випадків захворювання на Covid-19, з них 50 у дітей та 48 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 125 осіб. Одужало за добу 106 осіб, померло 9 осіб. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області (139), Закарпатській області (49) та м. Києві (66).

Максим Степанов, фото Facebook
Максим Степанов, фото Facebook

Уряд прийняв рішення про зміну формату проведення пробного ЗНО у зв’язку із серйозним зростанням кількості нових випадків COVID-19 кілька днів поспіль. Зокрема, заборонено його проведення безпосередньо в закладах освіти в форматі офлайн. Натомість пробне ЗНО буде проводитись в онлайн-режимі. За даними МОН, на проходження пробного ЗНО з української мови було зареєстровано близько 190 тис. дітей, а з інших предметів - 172 тис.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

МОЗ визначив правила перетину кордону України у зв’язку з відновленням авіасполучення з 15 червня. Так, будеперелік країн, які увійдуть до так званої "червоної" та "зеленої" зони. До "червоної" зони будуть відноситись країни, де кількість хворих на Covid-19 на певну дату складає більше 40 осіб на 100 тис. населення. Громадяни, які прибувають із цих країн, повинні будуть проходити обов’язкову обсервацію або самоізоляцію. МОЗ буде публікувати перелік таких країн на своєму сайті

Міністр вчергове звернувся до громадян з проханням дотримуватися рекомендацій МОЗ щодо профілактики зараження COVID-19, зокрема, носити маски в громадських місцях, користуватися антисептиком, не порушувати соціальну дистанцію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що київський Голосіївський монастир вийшов з карантину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" , помічниця Володимира Зеленського заявила про масову перевірку українців.

Також "Знай.uа" писав, що вчені розробили унікальний спосіб діагностики Covid-19.