Компанія ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова закупила і передала лікарням у Львівській, Івано-Франківській та Луганській областях 15 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) Amoul Т7, повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, сучасне обладнання допоможе медикам рятувати життя хворих коронавірусом. Потреба регіональних лікарень в обладнанні була визначена представниками Штабу ДТЕК спільно з представниками органів місцевої влади та громади.

У компанії відзначають, що сьогоднішня ситуація з COVID-19 вимагає акумуляції ресурсів і підтримки регіонів, де працює бізнес ДТЕК. Великий і відповідальний бізнес повинен бути підтримкою для суспільства в такі періоди. Фонд Ріната Ахметова направив 300 млн грн на забезпечення українських лікарень необхідним обладнанням та захистом у боротьбі з коронавірусом.

ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова
ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова

«Апарати ШВЛ в областях, де працюють підприємства ДТЕК, вже допомагають рятувати життя тим, хто отримав ускладнення від COVID-19. Ми щиро дякуємо медиків за їх щоденну самовіддану роботу. ДТЕК взяв на себе зобов'язання підтримувати розвиток цих регіонів і буде всіляко сприяти якнайшвидшому подоланню епідемії», – наголосила Тетяна Оверина, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Також повідомляється, що медики отримали обладнання в рамках проекту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов - Порятунок життів».

ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова
ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова

«Всього Фонд Ріната Ахметова придбав і передає траншами українським медикам для порятунку життів понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ. Це практично повністю закриє дефіцит апаратів ШВЛ в Україні. 32 апарати вже прибули в Україну і надходять у регіони», - розповіла Наталя Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

«Це найбільша партія, яка перетнула кордон з початку карантину. Вдалося виконати практично неможливе завдання. Адже апарати ШВЛ довелося шукати по всьому світу тоді, коли попит на них стрімко виріс. Але ці труднощі позаду, і ми передаємо сучасне обладнання в медустанови в різних куточках країни», – додала вона.

ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова
ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова

За словами Ємченко, високоякісна медична допомога буде доступна максимальній кількості людей. А оскільки працювати техніка довгі роки, будуть врятовані тисячі життів.

Крім того, прес-служба зазначає, що Фонд Ахметова разом з ДТЕК надають системну допомогу країні у модернізації української системи охорони здоров'я та підвищення фахового рівня медиків.

Як повідомлялося, в грудні минулого року ДТЕК підписав Меморандум про співпрацю і підтримку Івано-Франківської, Львівської та Луганської областей. І саме зараз, коли регіони перебувають у фазі активної боротьби з коронавірусом, така підтримка вкрай необхідна.

З моменту спалаху пандемії ДТЕК і Фонд Ріната Ахметова системно надають допомогу медичним установам. Ще у квітні медики цих областей отримали більше 80 тис експрес-тестів для діагностики коронавіруса і захист для медиків. Всього для України Фонд придбав і вже передав в регіони 320 000 таких тестів.