В метро Києва та інших міст України все частіше можна спостерігати людей, які ігнорують масковий режим. З одного боку люди втомилися від постійної життя в страху, а з іншого у спеку дуже важко постійно перебувати в масці. Про те, як у столичній підземці контролюють одне з головних умов дотримання карантину – носіння маски, що закриває ніс і рот повідомляє Сьогодні.

"Ми суворо контролюємо масковий режим на входах в метрополітен. І коли люди чують оголошення із закликом негайно надіти маску, вони швидко це роблять. За виконанням правил карантину дивляться чергові по станції і співробітники поліції. Але, як вже заявляв мер міста Віталій Кличко: всім пасажирам маски на обличчя він не вдягне. Здоров'я і безпека – залежить від кожного з нас", – розповіла сайту "Сьогодні" Наталія Макогон, радник начальника Київського метрополітену.

поліція в метро, скріншот з відео
поліція в метро, скріншот з відео

Макогон попередила, що зовсім скоро порушників маскового режиму будуть карати.

"Люди повинні розуміти, що маска на обличчі – це захист від вірусу. І чим справніше люди будуть дотримуватися правила, тим швидше закінчиться карантин. Ми плануємо посилити контроль за дотриманням маскового режиму у вагонах метро. У найближчі дні ми будемо проводити з поліцією профілактичні інспекції дотримання маскового режиму у вагонах метро", – повідомила радник начальника Київського метрополітену.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

В метро визнали, що порушників маскового режиму у вагонах метро чимало.

"Ми не фіксуємо ці порушення, але вони є. Люди знімають маски у вагонах скаржачись, що їм жарко або вони погано себе почувають. Але масковий режим – це рішення, прийняте на рівні Кабміну, і ми його повинні дотримуватися. Вже в найближчі дні почнуться спільні з правоохоронцями перевірки у вагонах метро", – додають в Київському метрополітені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, украинцев, ігнорують маски, чекає неприємний "сюрприз" .

Як повідомляв Знай. ua, пенсіонери "начхали" на маски в метро, а молодь приємно здивувала.

Також Знай. ua писав, що харків'янам можуть впаяти штраф в 30 тисяч.