У Вінниці працівники "швидкої" масово хворіють на коронавірусну пневмонію.

Про ситуацію у відділенні №1 станції швидкої медичної допомоги міста Вінниця розповіла ТСН.

Зазначається, що до редакції прийшов лист з відповідною інформацією, а також з журналістами зв'язалася жінка, яка преставилась співробітницею станції.

За її словами, вона для цього спеціально купила нову сім-картку, яку викине після розмови, оскільки через "неоднозначне ставлення адміністрації до проблеми і страх мати негативні наслідки" хоче залишитися анонімною.

"Дуже багато людей захворіло. З 225 співробітників у 82 підтвердився коронавірус. У нас дуже велика скупченість людей на маленьке приміщення і у цьому приміщенні грибок. Ремонт у ньому не робився років 30. Серед трьох підстанцій на нашій найгірші умови і найменше приміщення. Можливо, це сталося через це те, що невчасно були проведені ПЛР-тести. Але найбільше за все нас обурює те, що ця інформація ніде не проходить. У МОЗ говорять, що знають про цю ситуацію. Наші співробітники зверталися до обласного департаменту охорони здоров'я і до міського. Але нам говорять, що у нас не професійна хвороба, і що ми самі винні, що інфікувалися. Для того, щоб з’ясувати, де ми інфікувалися, потрібно провести розслідування кожного випадку окремо, але цього ніхто ще робив. Тому, можливо, через це інформація і замовчується", - розповіла жінка.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Жінка зазначила, що від початку пандемії співробітникам станції не робили тести на COVID-19, а вони щодня виїжджають на виклики і можуть у разі інфікування заразити інших людей.

"Ми кожного дня виїжджаємо на виклики, яких наразі багато. А нас навіть протестували ще не всіх. Ми ж для населення несемо потенційну небезпеку. Від моменту коронавірусу ПЛР-тести нам не проводили. Тільки, коли у нас було перших два випадки, ми дізналися у п'ятницю, 12 червня, про позитивні результати співробітників. А відповідно, ні у суботу, ні у неділю і навіть не у понеділок нам не було проведено тестування. А тестування почали проводити лише у вівторок, 16 червня. Керівництво говорить, що ми забагато хочемо і виступаємо і у нас будуть великі неприємності. Хоча у нашого головного лікаря вчора прийшов результат тесту – і він позитивний".

Працівники Вінницької станції скаржаться і на умови праці та стан приміщення, у якому вони працюють, які, на їхню думку, також сприяють поширенню інфекцій у колективі.

Також анонімно до редакції надіслали і світлини приміщення станції медичної допомоги.

Але, за словами медпрацівниці, найбільше медиків обурює не так умови праці, як те, що влада ніяк не реагує на їхні звернення про проблеми , а сама станція попри спалах коронавірусу серед її працівників продовжує працювати.

"Ми зверталися до обласного департаменту, але відповіді так і не отримали. Урядова лінія і Офіс президента говорили, щоб ми спочатку зверталися до керівництва, на місцевому рівні вирішуйте, а потім відповідь, яку вам дадуть, надсилайте вже нам. А вони взагалі відповіді нам не дають. І от ми зі своїми проблемами самі. А у нас наразі дуже багато людей хворіє вдома, багато у лікарнях з дуже важкими пневмоніями, декілька людей вже на кисні у критичному стані. Я не розумію, чому нема розголосу, чому підстанція не закрита, а продовжує працювати", -обурюється співробітниця Вінницької станції медичної допомоги.

Ні в адміністрації Вінницької станції медичної допомоги, ні у Департаменті охорони здоров'я Вінницької ОДА ніяк не прокоментували цю інформацію.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, жорсткий карантин в Україні можуть ввести вже з 22 червня, Ляшко озвучив найгірший сценарій

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні за добу 829 нових хворих на коронавірус, 23 померло.

Також Знай.ua писав, у Харкові хочуть посилити карантин, названо умови.