Міністерство внутрішніх справ ініціює проєкт постанови щодо порядку реєстрації автотранспорту, який передбачає посилення певних норми про реєстрацію старих автомобілів.

Відповідний документ опублікований на сайті МВС.

"Проєкт постанови розроблено у зв’язку з необхідністю удосконалення процедури державної реєстрації транспортних засобів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, даний документ передбачає такі зміни, що стосуються реєстрації старих авто:

  • стане більш детальна перевірка сертифікатів, в тому числі і за Реєстром виданих сертифікатів, а не просто надання копії такого сертифіката;
  • буде заборонена перша реєстрація автобусів, виготовлених на шасі старих вантажних фургонів, тобто переобладнаних мікроавтобусів;
  • для уживаного транспорту необхідно буде подавати документи про його реєстрацію за кордоном, в перекладеному вигляді. Переклад повинен бути консульськими установами Міністерства закордонних справ України або офіційними органами інших держав шляхом проставлення на документах апостиля в порядку.

"Без легалізації такі документи приймаються в тих випадках, коли це передбачено законодавством України, міжнародними договорами, в яких бере участь Україна", - йдеться в документі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Авторинок, фото Авто24
Авторинок, фото Авто24

Варто зауважити, що у випадку прийняття постанови Кабміну "перегонникам" доведеться платити ще за переклад та апостилювання документів на автомобіль.

Крім того, реєстрація автомобілів під утилізацію, які часто везуть в Україну з США, стане неможливою. Тому що реєстрації підлягають тільки машини з техпаспортами, а не з довідкою про утилізацію. Це ускладнить легалізацію деяких "американців".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, автофіксація порушень ПДР – водії б'ють усі антирекорди на швидкості за 200 км/ч.

Як повідомляв Знай.uа львів'яни засікли шумахера в погонах, летів як сто чортів начхавши на правила - "Їм листи щастя не прийдуть".

Знай.uа писав, у Києві натовп розлючених українців штурмує Раду, вимагають відставки міністра - "Провалили все!".