Збройні формування Російської Федерації й надалі продовжують ігнорувати та грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями заборони На Донбасі. Зокрема, мова йде про незаконне ввезене на окуповані території важке озброєння.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці операції Об'єднаних сил.

За словами військових, окупаційні війська навмисно перешкоджають виконанню представниками СММ ОБСЄ мандату Місії та систематично відмовляють патрулям міжнародної організації у доступі до непідконтрольних урядові України територій.

"З метою приховування озброєння та військової техніки, російські окупанти зривають заплановані спостережні польоти Місії, шляхом обстрілів зі стрілецької зброї безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ. З початку поточного тижня було зафіксовано у місті Донецьк дві самохідні гаубиці 2С19 "Мста-С", дві буксирувані гаубиці Д-30 "Жаба", дві протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра", що рухались в західному напрямку до лінії зіткнення.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

За цей же період поблизу селища Криничне було виявлено дві буксирувані гаубиці 2А65 "Мста-Б", а на полігоні поблизу селища Новоселівка Донецької області, БПЛА зафіксував розміщення шістнадцяти бойових броньованих машин БМП-1", - йдеться в повідомлені.

Водночас російські окупанти систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ посилаючись на розповсюдження "Covid-19", використовуючи його як "зброю", або на необґрунтовані накази їхніх командирів. З початку 2020 року зафіксовано вже понад 485 таких випадків.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

"Російсько-окупаційні війська продовжують демонструвати стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей та відверто ігнорують взяті на себе зобов’язання в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи. Своїми діями вони підтверджують прагнення до подальшого загострення конфлікту та наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах", - наголосили в Штабі ООС.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Померло четверо - захворіло півтори сотні: українських героїв атакував новий невидимий супротивник

Як повідомляв портал Знай.ua, Російські військові таємно проникли на територію України та розмістили секретну військову базу – показано місце

Також Знай.ua писав, Молода українка проміняла сукню на форму, рятує хлопців на Донбасі бинтами і добрим словом - "Ангел з позивним Білка"