Чищення поверхонь і предметів оцтом – це не універсальний спосіб. Деякі речі можуть зіпсуватися від таких експериментів, тому ви будете змушені їх викинути.

Ножі

Чистка оцтом може зіпсувати ножі. Кислота роз'їдає метал, і ножі швидко затупляются. До речі, зіпсувати лезо можна і миттям в посудомийній машині.

Плитка

Ваша плитка не постраждає після чищення, але є ризик стерти захисне покриття. З часом вона почне тріскатися і втрачати свій зовнішній вигляд. Мийте стіни теплою мильною водою.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

прибирання, фото Pxhere
прибирання, фото Pxhere

Дерев'яні меблі

Полірування оцтом залишатиме плями, а в деяких випадках навіть роз'їдатиме поверхню. Купіть засіб для дерев'яного покриття та меблі засяють, як нові.

Гума

Виключіть будь-який контакт гумових деталей техніки з оцтом. Він роз'їдає її. Чистіть прилади содою або мильною водою.

прибирання, фото Pxhere
прибирання, фото Pxhere

Праска

Праски з ефектом пара дуже допомагають під час прасування. Але залишки води можуть стати причиною засмічення приладу. Оцет добре усуває накип, але заливати його всередину праски не можна. Зате для очищення підошви він підійде.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коли міняти рушники і постільну білизну, і для чого сушити йоршик для унітазу.

Як повідомляв портал Знай.uа, не свисти в хаті і не став сумку на підлогу – 10 прикмет, в які краще просто повірити.

Також портал Знай.uа писав, як поклеїти захисне скло на екран смартфона самостійно.