Український лікар-педіатр і блогер Євгеній Комаровський дав свою оцінку ситуації, яка склалася з пандемією коронавірусної хвороби і необхідністю шкільних навчальних закладів забезпечити санітарні вимоги.

Відповідний коментар прозвучав в ефірі телеканалу Україна 24.

На думку медика, відновлення навчання в школах - це факт, з яким доведеться змиритися.

"На сьогодні ми всі маємо готуватися до того, що 1 вересня діти йдуть в школу. Тому зараз треба думати про те, в які школи діти йдуть. У школах має бути соціальне дистанціювання — не 30 осіб в класах, а 15, наприклад. за партою діти повинні сидіти по одному. А ось на перервах, коли вони носяться... їх треба максимально виганяти на свіже повітря", - каже доктор Комаровський.

Комаровський, кадр з відео
Комаровський, кадр з відео

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Нам зараз треба думати, як ми змінимо кількість дітей в класах, як ми забезпечимо школи достатньою кількістю медсестер, як ми проконтролюємо повітрообмін в класах, як ми налагодимо там систему вентиляції, як ми проконтролюємо в класах температуру і вологість повітря. На ці речі ми й повинні звертати увагу. І ми повинні зробити все, щоб в школі все, що може відбуватися на свіжому повітрі, відбувалося на свіжому повітрі. Я б робив, як в інших країнах — поки у нас тепло, діти повинні вчитися на свіжому повітрі, по максимуму", - стверджує лікар.

Також Комаровський закликав виявити розуміння як до педагогів старшого покоління, так і до тих батьків, які не хочуть, щоб їх діти під час епідемії ходили до навчальних закладів.

"Є ще нюанси — група ризику серед вчителів 50+, 60+, їх треба рятувати. І ще дуже важливо. Якщо батьки не хочуть, щоб їхні діти ходили до школи, і не мають можливості сидіти з дітьми вдома, то всі такі діти повинні мати можливість отримувати дистанційну освіту", - пояснив свою позицію лікар-блогер.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський розповів про унікальний спосіб порятунку від будь-якої блискавки.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський зізнався, що його хлопчик втомився і лежить - "Він не хоче...".

Також портал Знай.uа писав,чи небезпечний коронавірус для немовлят – Комаровський дав відповідь матерям.