Мовний омбудсмен Тарас Кремінь розповів про безкоштовні курси української мови для всіх охочих.

Про це представник влади розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами Кременя, закон України про українську мову, який було прийнято у 2019 році, “передбачав відкриття безкоштовних курсів для вивчення української мови”. За ідеєю, центрами для безкоштовного вивчення мови стануть державні навчальні заклади - школи, університети.

Тарас Кремінь, скріншот відео
Тарас Кремінь, скріншот відео

Ідея безкоштовного викладання української мови на курсах для охочих - не нова. Так з 2013 року існує волонтерський проєкт “Безкоштовні курси української мови”. Щороку у вересні-жовтні формуються групи людей, які відвідують заняття раз на тиждень продовж 5-6 місяців. Викладачами на цих курсах є волонтери-викладачі української мови, філологи української.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Тарас Кремінь має невеликий, проте конкретний досвід у політиці. Був головою Миколаївської обласної ради, депутатом у Верховній Раді України VIII скликання. Тарас Кремінь - син видатного українського письменника, лауреата Шевченківської премії 1999 року Дмитра Кременя.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Українці повісили "Закон про мову" в центрі Києва - "Руки геть!"

Як повідомляв портал Знай.ua, 10 неймовірних фактів про українську мову, які ви навряд чи знали

Також Знай.ua писав, що Підручники не вчать школярів розуму.