Комісія від секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини, скандальної Людмилою Денисовою, обрала кандидата на посаду мовного омбудсмена.

Загалом кандидатів було 14, втім, через проблеми із документами та через відсутність окремих претендентів – у конкурсі взяли участь 10 людей. Серед них освітяни, юристи та колишні депутати.

Перемогу у конкурсі здобув Тарас Кремінь, який у попередній Раді сидів поряд із уповноваженою Верховної Ради України з прав людини Денисовою (обоє тоді були нардепами від "Народного фронту"), яка, власне, і проводила цей конкурс.

Тарас Кремінь

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За даними джерела, "половина комісії була представлена або українофобами, або тими персонами, хто до української мови не має жодного відношення" (доскрольте до кінця, аби ознайомитися з прізвищами та посадами).

Тарас Кремінь родом із Миколаєва, він є одним із співавторів нового мовного закону. Невдовзі Кабінет Міністрів має обрати одного з трьох претендентів на цю посаду. Свої кандидатури також запропонує міністерство культури і національне агентство з питань держслужби.

"Буде надана можливість для виступу як одному з претендентів на посаду уповноваженого. Я її буду використовувати максимально, ефективно для того, щоб не було жодних сумніві у моїй компетентності, тим паче розмова йде про те, що перебувати на цій посаді відповідно до закону обмежиться 5-ма роками. Я б дуже хотів, щоб ці 5 років були сповнені праці консолідації об'єднання всіх, хто зацікавлений у відродженні і професійному балансуванні і захисті української як державної, це було б справедливо і коректно". заявив Тарас Кремінь

Нагадаємо, уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денисовій вручили повістку на допит в Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

Як повідомляв портал Знай.uа, Людмила Денісова сподівається обмінятися списками утримуваних українців і росіян зі своєю колегою з Росії Тетяною Москальковою.

Також портал Знай.uа писав, що у СІЗО Сімферополя, де зараз утримують кримського татарина Едема Бекірова, розгорілася епідемія кору.