Про це пише Політрада.

Придбала нерухомість українська компанія «Смартленд». Сума угоди значна — 1,1 мільярд гривень або 40 мільйонів доларів. Унікальність випадку в тому, що це перший приватизований об’єкт Державного управління справами України. Торги стартували з 80,9 мільйонів гривень, а ставки збільшилися в рекордні 14 разів. Планку відразу ж задерли до 711 мільйонів гривень. Що це означає? Попит на держмайно України є!

Компанії «Смартленд» потрібно дотримуватися кількох правил після придбання нерухомості:

• Залишити мінімум 100 номерів

• Зберегти рівень чотирьох зірок

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

• Не прибирати з назви слово Дніпро/Dnipro

• Півроку не зменшувати зарплату співробітникам

• Погасити борги за перші 6 місяців роботи

Торги пройшли без будь-яких проблем. Усе було прозоро. І не дивно, адже репутація «Смартленда» абсолютно чиста. Компанія ніколи не світилася в будь-яких схемах, кримінальних справах або судових позовах. Займається орендою й експлуатацією нерухомості з 2013 року. Статутний капітал нараховує більше 11 мільйонів гривень. Завдяки таким компаніям в Україні збільшується кількість робочих місць. Також країна зміцнює свої економічні позиції на світовій арені.

Зараз через систему ProZorro провели близько 8000 аукціонів. Вони принесли Україні приблизно 2,7 мільярда гривень прибутку. Система працює максимально чесно й просто — хто більше ставить, той і стає власником. Тому немає сенсу піддавати сумніву або оскаржувати результати аукціону, нарікаючи на подвійну гру із втручанням інших «гравців». Тим більше торги транслювалися через YouTube — їх бачили всі користувачі.

Президент України Володимир Зеленський привітав нового власника на своїй сторінці в Facebook:

«Переможцю торгів — новому власнику готелю «Дніпро» — бажаю, щоб ця чудова будівля в центрі Києва виправдала його інвестиції, принесла прибуток і стала справжньою окрасою нашої столиці та бажаною локацією для її гостей. Переконаний, держава не повинна конкурувати з бізнесом у тому, що бізнес зазвичай робить краще, у цьому випадку — керує готелями».

Велика приватизація стартувала! Щойно завершився аукціон з продажу державного пакета акцій ПАТ «Готель «Дніпро». Ціна...

Geplaatst door Володимир Зеленський op Woensdag 15 juli 2020

Грузинський та український політик Михайло Саакашвілі також вказав на важливість приватизації:

«Це перша ластівка. Сподіваюся, цей аукціон, ціна на якому перевищила всі найсміливіші очікування, відкриє очі всім тим, хто говорив, що це не спрацює. Досить вже займатися окозамилюванням і протиранням штанів, час діяти! Часу мало! Фонд Держмайна і Сенниченко молодці!»

Георгій Цхакая прокоментував події лаконічно, однак за фактами:

«Історично в людей заклалось розуміння, що держава може їх обманювати. У людей низька довіра до державних інституцій. Тому потрібні показові результативні дії, як-от такі відкриті аукціони».