Також триває і деморалізація самих військовослужбовців за порушення численних кримінальних справ, які по - суті, "шиті білими нитками". Про це заявив народний депутат, легендарний комбриг 95 ОАЕМБр, командувач Повітряно-десантних військ генерал-лейтенант Михайло Забродський, повідомляє Obozrevatel.

Він підкреслив, що одним з яскравих прикладів тому - абсолютно безпідставні кримінальні переслідування колишнього заступника міністра оборони генерала Ігоря Павловського. Саме тому на одному з цих справ, пов'язаному з поставкою у ВСУ автомобільної техніки, Забродський виступив з ініціативою взяти Павловського на поруки.

"Я добре знайомий з генералом Павловським – і вважав це своїм обов'язком. Ознайомившись із суттю звинувачень, які йому висуваються, зокрема, з історією поставки автомобільної техніки в ЗСУ, я тільки зміцнився в цій думці. Це мій обов'язок як військового товариша – підтримати його в даній ситуації. Якщо взяття на поруки могло стати можливим бар'єром для реалізації безглуздих звинувачень і якогось незрозумілого кримінальної справи, для порушення якого, на мій погляд, немає підстави - я з готовністю цим скористався. і ні в якому разі не шкодую про це", – зазначив Забродський.

Також вкрай згубними для морального стану ЗСУ, на думку Забродського, є і кілька проваджень щодо п'ятого президента України Петра Порошенка - зокрема, щодо наказу про контрнаступ українських військових на Донбасі в червні-серпні 2014 року.

"Це просто черговий елемент безглуздого переліку звинувачень. Порошенко інкримінують перевищення повноважень і порушення обмежень щодо застосування Збройних сил. АТО на той момент з доктринальних документів повинна була проводити СБУ та інші силові структури за сприяння ВСУ. Але конфлікт на Донбасі дуже швидко показав, що основною силою є саме ВСУ. Порошенко інкримінують те, що він як Верховний Головнокомандувач не мав права застосовувати тоді ВСУ і тим більше – не мав права віддавати наказ про якийсь рух вперед, про те, щоб відбивати у супротивника свої населені пункти, елементи інфраструктури або цілі райони", – розповів Забродський.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Забродський зазначив, що ще більш дивним є інше кримінальне провадження, фігурантом якої є генерал Павловський. Це провадження стосується закупівлі пального для ЗСУ у компанії "Трейд комодити".

"Я не юрист, але з точки зору здорового глузду, маючи гарну освіту, я не можу зрозуміти, в чому суть цієї кримінальної справи. Посадова особа, яка контролює процес закупівлі пального для воюючої армії, належним чином, дотримуючись всі процедури і закон про закупівлі, проводить тендерні закупівлі, які проходять через ProZorro. Визначається переможець, який укладає контракт на поставку палива за низькою ціною. Причому, з компанією, яка на той момент отримала статус "Постачальник року" на ProZorro", – розповів Забродський.