31 липня Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій були розподілені регіони України на чотири зони, залежно від епідемічної ситуації. Так, в країні буде зелена, жовта, помаранчева і червона зона, про що було повідомлено Міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчиновим в Facebook.

Ці зміни набудуть чинності 3 серпня. Дані по регіонах будуть оновлювати щотижня в п'ятницю і діяти з понеділка наступного тижня.

Публікація Олега Немчинова, скріншот: Facebook
Публікація Олега Немчинова, скріншот: Facebook

Наразі відомо, що до "Червоної зони" входять Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області. Це передбачає заборону роботи громадського транспорту, діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів і відвідування навчальних закладів, а ще частина обмежень, які застосовані в помаранчевій зоні.

До "помаранчевої зони" потрапили Івано-Франківськ, Львів, Бережани Тернопільської області, Луцький та Любешівський райони Волинської області, Тисменицький район Івано-Франківської області та інші, описані в публікації Олега Немчинова.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Публікація Олега Немчинова, скріншот: Facebook
Публікація Олега Немчинова, скріншот: Facebook

При цьому в "зеленій зоні" діють мінімальні обмеження, які мають на увазі перебування в громадських будівлях в респіраторах або масках, проведення масових заходів з однією людиною на кожні 5 квадратних метрів, робота кінотеатрів із заповненням сидячих місць на 50% і перевезення пасажирів у транспорті при наявності сидячих місць.

Нагадаємо, карантин відродив нелегальні схеми перепусток до Європи.

Як повідомляв "Знай.ua", Хмельниччина ризикує сісти на жорсткий карантин.

Знай.ua писав про Бельгію, яка показала приклад карантину для всіх країн.