Президент України Володимир Зеленський подав на розгляд до Верховної Ради законопроект" Про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік", в якому йдеться про збільшення мінімальної заробітної плати до 5000 грн.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента з посиланням на заступницю керівника ВП Юлію Ковалів.

"Це важливий законопроект, який сьогодні вноситься президентом до парламенту", - сказала Ковалів на брифінгу, а також додала:"Це перший крок для підняття соціальних гарантій громадянам".

За її словами, для розгляду законопроекту Рада планує зібратися на позачергову сесію. Основним джерелом для фінансування збільшення мінімалки повинна стати економія на обслуговуванні держборгу.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ковалів також нагадала, що Кабмін ще минулого тижня схвалив макроекономічний прогноз на 2021 рік. У ньому мова також заходила про підвищення мінімальної зарплати до 6000 і 6500 тисяч в два етапи.

Отже, підвищення мінімалки має відбутися в 3 етапи:

З 1 вересня 2020 року - 5000 грн;

З 1 січня 2021 року - 6000 грн;

З 1 липня 2021 року - 6500 грн.

Володимир Зеленський вважає, що такий план "виглядає цілком реалістично".

Нагадаємо, раніше від Зеленського вимагають негайних дій: людям - карантинні виплати, чиновників - на детектор брехні.

Як повідомляв портал "Знай.иа", з чим залишаться українські пенсіонери — Мінсоцполітики знову перерахувало їх копійки.

Також "Знай.иа" писав, що МОЗ попереджає: друга хвиля коронавірусу на підході.