В Україні продовжує зростати тенденція до переважного використання безготівкових розрахунків платіжними картками замість зняття готівки з карток. Можна припустити, що пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 теж мала вплив на цю статистику, оскільки низка експертів озвучила думку, що користування готівкою може бути фактором ризику інфікування небезпечною хворобою.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: повідомлення пресслужби Національного банку України.

"Загальна кількість операцій (безготівкових та отримання готівки) з використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, у першому півріччі 2020 року становила 2 742,9 млн шт., а їх сума – 1 784,4 млрд грн.

Навіть попри складну ситуацію, пов’язану з карантинними обмеженнями через поширення коронавірусу, кількість зазначених операцій зросла на 16,6%, а сума – на 7,0%, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2019 року.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Безготівкові операції у першому півріччі цього року продовжили зростати за кількістю та сумою. Їх частка переважала у загальній сумі та кількості операцій із платіжними картками. Так, кількість безготівкових операцій становила 2 360,6 млн шт. (86,1% усіх операцій), а сума – 982,9 млрд грн. (55,1% від суми усіх операцій із картками). Торік, за підсумками першого півріччя, цей показник становив 49,4%.

Водночас, у першому півріччі 2020 року кількість операцій з отримання готівки зменшилася на 12,0%, а сума – на 5,0% проти першого півріччя 2019 року", - повідомляють в установі.

Друк гривні, фото YouTube
Друк гривні, фото YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шахраї з новою силою накинулися на банківські картки - кишені українців спорожніли на 4 млн.

Як повідомляв портал Знай.ua, Банкомати стали загрозою — шахраї вигадали нову схему, будьте супер пильними.

Також Знай.ua писав, що Нова схема банківського шахрайства залазить у кишені змореним карантином українцям, як не втратити останні гроші.