В Україні ціни на свинину стабілізувалися, але прогнозується зниження через сезонну активну пропозицію.

Другий тиждень серпня відзначився відносною сталістю на ринку свинини в живій вазі: внутрішні котирування залишилися в межах діапазону минулого тижня, а середня ціна практично не змінилася.

Про це повідомили в Асоціації свинарів України (АСУ).

"На цьому тижні більшість товарних партій реалізували по 47-48,5 грн / кг, що відповідає ціновим коридором попереднього тижня. Внаслідок цього середня ціна залишилася на рівні 47,8 грн / кг. Високий рівень цін на свинину живою вагою сформувалася на півдні країни: внаслідок меншої концентрації виробників свинини в регіоні і обмеження пропозиції товарного поголів'я через спекотні умов ціни досягали 49-50 грн / кг", - розповіла керівник аналітичного відділу АСУ Олександра Бондарська.

Зазначається, що більшість опитаних в ході моніторингу цінових очікувань серед представників м'ясопереробної галузі, прогнозували незмінність цін закупівлі на наступному тижні.

"Так, в більшості регіонів пропозицію свиней забійних кондицій залишається сезонно ослабленим, переробники відзначають низьку забійну вагу тварин. У той же час, реалізація свинини залишається відносно стабільною, а виробники охолодженої свинини очікують деякого пожвавлення споживчої активності напередодні останніх тривалих вихідних літа", - пояснює експерт.

Проте, від представників західних областей звучать пророцтва поступового ослаблення цін. вони відзначили активну пропозицію свинини від сезонних відгодівельників в регіоні.

Що стосується інших представників м'ясопереробки, то вони очікують поступового ослаблення цін ближче до вересня, коли частина споживачів "перемкне" свою увагу з м'ясних смаколиків на підготовку до нового навчального року.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, названо продукти, які стрімко подорожчали в Україні

Як повідомляв портал Знай.ua, споживчий кошик пересічного українця збідніє восени: на які продукти злетять ціни

Також Знай.ua писав, в Україні почало працювати регулювання цін на продукти