У пункті пропуску" Бориспіль " громадянин Туреччини намагався вивезти прикраси з бурштину.

Київськими митниками у громадянина Туреччини вилучили 28 кг прикрас з бурштину різних кольорів. Про це повідомляти прес-служба Державної митної служби.

"Прикраси з бурштину від світло-жовтого до темно-коричневого кольорів 32 - річний громадянин Туреччини, етнічний курд, намагався вивезти з України до Іраку транзитом через Емірати", - йдеться в повідомленні.

Для проходження митного контролю іноземець обрав спрощену систему - "зелений коридор", тобто показав, що не має при собі предметів, заборонених до переміщення через митний кордон України.

Однак при перевірці ручної поклажі у чоловіка були виявлені прикраси з обробленого каменю бурштину, що і дало підстави митникам ретельно перевірити ще раз і його багажну валізу. Таким чином, сумарно в багажній сумці і в ручній поклажі авіапасажира митники виявили 14 пакетів з обробленим каменем різного кольору і фактури. Загальна вага бурштинових прикрас склала близько 28 кг.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вказується, що за порушення порядку проходження митного контролю "зелений коридор" щодо громадянина Туреччини складено протокол про порушення митних правил за ст.471 Митного кодексу України. Прикраси з бурштину вилучені до рішення суду.