Голова Незалежної профспілки гірників, народний депутат Михайло Волинець звернувся до Окружного адмінсуду Києва з вимогою до Кабінету Міністрів звільнити голову тарифного регулятора Валерія Тарасюка через корупцію довкола його сімейного енергетичного бізнесу.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook у відповідь на звинувачення НКРЕКП на адресу групи народних депутатів.

"Даремно підривники енергетичної безпеки, які працюють на російську економіку, сподіваються, що ми закриватимемо очі на їхню діяльність. З точністю до навпаки – сьогодні звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва із позивною заявою до Кабінету міністрів про визнання бездіяльності уряду протиправною та зобов’язання щодо прийняття розпорядження про звільнення голови НКРЕКП Валерія Тарасюка", - повідомив Волинець.

Він додав, що керівництво НКРЕКП заявило про начебто тиск відразу після того як Нацагентство по запобіганню корупцію розпочало розслідування щодо голови комісії Валерія Тарасюка через бізнес його сім’ї в електроенергетиці.

"Варто було виявити та оприлюднити інформацію щодо конфлікту інтересів у очільника регулятора НКРЕКП, конкретно – виявити енергетичний родинний бізнес Валерія Тарасюка, як нацкомісія накинулася зі звинуваченнями на мене та моїх колег по фракції Валентин Наливайченко , Олексій Кучеренко", - зазначив Волинець.
Депутат додав, що факти щодо сімейного бізнесу Тарасюка виявила тимчасова слідча комісія, яка розслідує причини кризи на енергоринку.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, на початку жовтня НАЗК відкрило справу проти голови НКРЕКП Валерія Тарасюка через наявний в нього конфлікт інтересів. Зокрема мова йде про енергетичний бізнес його рідного брата Артема Тарасюка компанію "Еф енд Ем Україна", яка під час роботи Тарасюка в НКРЕКП працювала на ринку електроенергії і була контрагентом ряду державних підприємств енергетичного сектору.

Окрім того депутати –члени ТСК встановили, що після 2014 року Тарасюк регулярно відвідував Росію, в тому числі прямим залізничним сполученням Київ-Москва влітку 2018 року.