За межею бідності в Україні перебувають понад чверть населення. Про це заявила омбудсмен Людмила Денисова.

Читайте Знай в Google News!

"більше чверті всього населення знаходиться за межею бідності. Прожитковий мінімум в Україні становить близько $75 на одну людину на місяць. Мінімальна заробітна плата українців - $176", - Денисова.

Крім того, навіть існує явище – бідність працюючих. Зазначається, що кожному третьому працюючому українцю не вистачає зарплати на необхідні потреби, а кожен другий працездатний працює на умовах вторинної зайнятості.

Людмила Денісова, фото: 5 канал
Людмила Денісова, фото: 5 канал

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Крім того, в Україні на 24% зросла заборгованість з виплати зарплати і становить $200 млн.незмінно високим залишається рівень бідності серед пенсіонерів. Пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% наших пенсіонерів.

Крім того, бідність посилилася в умовах пандемії коронавірусної інфекції, яка потягнула за собою масові звільнення і зростання безробіття.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, нардепи вщент рознесли поданий Кабміном Проект бюджету на 2021 рік, сотні мільйонів на "відосики" і дачі.

Як повідомляв Знай. ua, українцям пообіцяли "Круте піке" через позбавлення субсидій, не допоможе навіть зростання мінімалки.

Також Знай. ua писав, що львів'яни масово закуповують нові машини, кінець епохи бідності.