У жовтні в Україні з COVID-19 госпіталізували на майже 80% більше людей, ніж у вересні — понад 51 тисячу. Протягом жовтня коронавірус виявили в понад 180 тисяч людей, що вдвічі більше, ніж у вересні.

Читайте Знай в Google News!

Про це 9 листопада повідомили в пресслужбі Національної служби здоров'я України.

Там наголошують, що впродовж жовтня виявили понад 180 тисяч нових випадків, що вдвічі більше, ніж у вересні.

Заражених щодня більше

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Із загальної кількості пролікованих пацієнтів у жовтні 55% були підключені до джерела кисню; 9,5 тисяч лікувалися у відділенні інтенсивної терапії; а понад 4 тисячі пацієнтів були підключені до апарату ШВЛ.

У НСЗУ додають, що частка госпіталізованих пацієнтів, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії, залишається стабільною і становить близько 17%.

карантин в Україні, фото: REUTERS
карантин в Україні, фото: REUTERS

Медики "падають з ніг"

У Службі розповіли, що наразі договір з НСЗУ на стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19 має 429 медзакладів. У травні таких лікарень було 240. З квітня за стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19 НСЗУ виплатила понад 4,5 млрд грн.

До лікування пацієнтів з коронавірусом у лікарнях залучені майже 44 тисячі медиків. У визначених для госпіталізації медзакладах є 3 424 апарати ШВЛ. Нагадаю, у жовті до апаратів ШВЛ були підключені 4 258 пацієнтів.

До меддопомоги пацієнтам з коронавірусом залучені 25 центрів екстреної медичної допомоги. З квітня їм виплатили понад 3 млрд грн. 950 медзакладів, в яких є мобільні бригади, що виїжджають до людей з підозрою на COVID-19 і беруть зразки для тестування.

За жовтень 1620 мобільних бригад здійснили понад 458 тис. відборів. За цю послугу з квітня НСЗУ виплатила понад 251 млн грн.

НСЗУ виплатила понад 8 млрд грн за надання допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, медсестрам доводиться носити пацієнтів на руках: українська лікарня відзначилася повною розрухою.

Як повідомляв Знай. ua, карантин вихідного дня: Степанов пояснив, як ми будемо жити з суботи до понеділка.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.