У Чехії з понеділка, 9 листопада, набули чинності нові правила в'їзду в країну залежно від епідситуації з коронавірусом. Інформація особливо актуальна для українців.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Чехії.

Як зазначають у відомстві, нові правила поширюються як на громадян Чехії, які повертаються в країну, так і на всіх іноземців.

Чехія, скріншот: YouTube
Чехія, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

МОЗ Чехії поділило країни на "зелену", "червону" і "помаранчеву" зони. Україну віднесли до "червоної". Згідно з правилами, пасажири з таких країн, а це можуть бути як іноземці, так і громадяни Чехії, повинні заповнити форму прибуття і пройти ПЛР-тест або карантин перед в'їздом в країну.

Нема потреби заповнювати форму прибуття і проходити ПЛР-тест або карантин всім пасажирам, які прибувають з країн "зеленої" зони. Водночас пасажири, що в'їжджають з країн "помаранчевої" зони, можуть зробити це без заповнення форми прибуття.

Крім того, всі іноземці, які приїжджають до Чехії на роботу або навчання, повинні будуть подати негативний ПЛР-тест на Covid-19.

Чехія, фото з вільних джерел
Чехія, фото з вільних джерел

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше. Перша леді взяла участь в онлайн-нараді з оновлення системи шкільного харчування

Також "Знай.ua" писав, рівень кисню при коронавірусі: чи обов'язково вдома мати пульсоксиметр. Пандемія коронавірусу вплинула на щоденне життя людей, а у деяких сферах - докорінно його змінила.