Поширення коронавірусної інфекції на планеті вдасться зупинити або зменшити до мінімальних значень тільки до березня 2021 року, повідомили у ВООЗ.

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив помічник гендиректора ВООЗ Брюс Ейлвард.

У ВООЗ пояснили, що таке поліпшення безпосередньо буде пов'язано з появою перших дієвих вакцин від коронавірусу і збільшенням доступу людей до індивідуальних засобів захисту, дексаметазону, вентиляторів, швидких і, можливо, самостійних тестів на COVID-19.

Так, фармацевтичні компанії Pfizer і BioNTech повідомили, що дані фінальної стадії випробувань показують більш ніж 90% -Ву ефективність вакцини від коронавірусу.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що пов'язані з пандемією обмеження і направлення наявних ресурсів на подолання COVID-19 стримують важливі програми імунізації. Це констатує Всесвітня організація охорони здоров'я.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Внаслідок чого вже спостерігаються точкові спалахи кору і поліомієліту. Про це повідомляє організація Об'єднаних Націй.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреесус на брифінгу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Женеві заявив, що на початку року Африка була оголошена вільною від поліомієліту. Цьому посприяли скоординовані зусилля багатьох організацій, мільйонів медичних працівників та урядів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Як повідомляв Знай. ua, коронавірус заважає боротьбі з іншими небезпечними захворюваннями, ВООЗ.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.