З Російської Федерації приходить "коронавірусна хроніка". Так, мешканка міста Красноярськ Тетяна Качан опублікувала в соціальних мережах останнє повідомлення з телефону свого батька, в якому той звертається по допомогу до лікар. До слова, мати цієї дівчини Надія Качан - колишній мер міста Канськ.

Читайте Знай в Google News!

Про цю історію повідомляє один з російських телеканалів.

Історія склалася так - Тетяна Качан заявила, що батька госпіталізували 25 жовтня, він помер 31 жовтня. Того дня Геннадій Олександрович написав СМС-повідомлення анестезіологу-реаніматологу, який його лікував: "Закінчується кисень в реанімації Муромської (Муромська — вулиця, на якій знаходиться ковід-госпіталь в Канську — ред.). Допоможи".

Останнє повідомлення лікарю, скріншот: "К. П."
Останнє повідомлення лікарю, скріншот: "К. П."

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Все це чоловік під киснем набрав на кнопковому телефоні. Через кілька годин після цього повідомлення родичам повідомили про його смерть. Чому пацієнт писав лікарю, а не звернувся по допомогу до медиків, які повинні були бути на місці – незрозуміло. Донька повідомила і причину смерті батька - пневмонія, гіпоксія головного мозку, COVID-19.

У своєму пості дівчина заявила про недбалість медперсоналу, що працює в реанімації канської МБ. Нібито лікарі довгий час не робили жодних дій для поліпшення стану її батька – не призначили курс антибіотиків, не проводили аналізи. За словами Тетяни, до реанімації її батько потрапив з 40% ураженням легенів.

Геннадій Качан, фото: "К. П."
Геннадій Качан, фото: "К. П."

Тетяна Качан запевняє, що в той день свого родича втратила не тільки вона – в лікарні сталося аварійне відключення електроенергії, а запасні генератори не запрацювали, через що апарати ШВЛ припинили живити киснем "важких" пацієнтів. Однак інформації про померлих 31 жовтня в канських лікарнях у відкритих джерелах немає.

Стосовно ситуації Міністерство охорони здоров'я Краснояського краю опублікувало офіційний коментар: "Відомості про позаштатну ситуацію в КДБУЗ до 31 жовтня не відповідають дійсності".

За даними адміністрації лікарні, в день, про який йде мова в зверненні, аварійних відключень в установі не було. Заправка кисневої станції в Канській лікарні, за інформацією головного лікаря, забезпечується два рази на день, проводиться ревізія запасів кисню, заповнюється ємність, з яких відбувається постачання, щоб виключити перебої. Також в госпіталі є резервні балони з киснем на випадок виникнення позаштатної ситуації. Журналісти розповіли, що інфекцією covid-19 перехворіла вся сім'я, батько заразився останнім.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, під Дніпром померла педагог з великої літери та улюблениця дітей - поважали всі.

Як повідомляв Знай.uа, лікар-інфекціоніст розкрив правду про лікування коронавірусу: "Антибіотики шкодять".

Знай.uа писав, хворого на коронавірус Зеленського закликали лікуватися у звичайній лікарні: "Погляньте в очі вмираючим".