Запровадження з наступного року двох окремих тестів ЗНО з української мови не погіршить вивчення учнями української літератури.

Читайте Знай в Google News!

На тих, хто радів з приводу того, що при вступі у Виші на технічні спеціальності не потрібно складати тест ЗНО з української літератури, чекає розчарування. Вчити та знати українську літературу їм все-таки доведеться.

Про це сказала заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в інтерв’ю ″Освіторії″.

Як повідомлялось раніше, у 2021 році вступники матимуть можливість обирати варіант тесту з української мови — або здавати ЗНО об'єднаний з української мови та літератури, якщо вони вступатимуть на гуманітарні спеціальності, або складати тест лише з мови при вступі на технічні спеціальності.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

У МОН затвердили календарний план ЗНО 2021, фото: Уніан
У МОН затвердили календарний план ЗНО 2021, фото: Уніан

За словами Тетяна Вакуленко, вступники не зможуть набрати високі результати на тесті з української мови без знання літератури.

″По-перше, у тесті з української мови є значна кількість завдань з читання. Такі завдання передбачають ґрунтовний аналіз трьох текстів, об’єднаних однією темою. І завдання закритого формату до цих текстів є доволі глибокими. До того ж читацька компетентність формується завдяки сумлінному вивченню української та зарубіжної літератури. Безумовно, читацька компетентність, як і математика, є основою для майбутнього зростання людини. Це її капітал″, — зауважила Тетяна Вакуленко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал Знай.ua, Ніцой розповіла, чим обернеться скасування ЗНО з мови та літератури

Також Знай.ua писав, заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко детально розповіла про нововведення в ЗНО 2021