Зі Сходу нашої країни прийшли доволі сумні й тривожні новини. З'явилася інформація, що на Донбасі жінки продовжують відчувати сексуальне насильство з боку військовослужбовців.

Читайте Знай в Google News!

Мова йде про райони вздовж лінії розмежування. Так, співробітники міжнародної правозахисної організації Amnesty International в Україні задокументували 8 таких випадків. Про це стало відомо завдяки публікації доповіді Amnesty International "Не приватна справа".

Ситуація на Донбасі, фото: facebook.com/pressjfo.news
Ситуація на Донбасі, фото: facebook.com/pressjfo.news

Всі випадки зафіксували під час шести робочих поїздок дослідників Amnesty International, проведених з січня по листопад 2019 року, на підконтрольні уряду території Луганської та Донецької областей.

Від сексуального насильства військовослужбовців постраждали цивільні жінки та дівчата: зокрема зафіксували 2 зґвалтування, 1 замах на зґвалтування та 5 випадків сексуального домагання. Здійснювали вони його протягом 2017-2018 років у місцях проживання цивільного населення.

Правозахисники фіксують також випадки домашнього насильства в сім'ях військових на Донбасі. Наприклад, Amnesty International задокументувала історію жінки, яка під час вагітності пережила побої від чоловіка, в той час військовослужбовця. Вона відмовилася заявити про насильство, оскільки минулого разу військове керівництво чоловіка натиснуло на жінку і змусило її забрати заяву про побої і зламаний ніс — щоб не "зганьбити" чоловіка.

До того ж військові і поліцейські звільняються від адміністративного судочинства в судах загальної юрисдикції, зазначають правозахисники, що ефективно захищає їх від кримінального переслідування за домашнє насильство. Наприклад зараз, якщо домашнє насильство вчинив військовослужбовець, співробітник поліції також складає адміністративний протокол, але передає справу відповідним військовим формуванням, які вирішують, починати розслідування чи ні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, батько двох дітей заманив чужих маленьких дівчаток в машину і поглумився.

Як повідомляв Знай.uа, під Франківськом горе-Татусь спробував продати власного сина: "Ціна питання?".

Знай.uа писав, суд відпустив додому головного фігуранта у справі про зґвалтування в Кагарлику: "Будемо оскаржувати".

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще