Бельгійського анестезіолога, яка брала участь в операції напідпитку, засудили до трьох років ув'язнення за смерть пацієнтки.

51-річній Елзі Уотерс заборонили займатися лікарською практикою, а також зобов'язали виплатити родині загиблої компенсацію в розмірі $1,65 млн.

Читайте Знай в Google News!

Так, у 2014 році в одній з клінік французького міста По проводили кесарів розтин 28-річній британці Синтії Хоук. Про це пише BBC.

Під час операції анестезіолог помилково вставила дихальну трубку не в дихальні шляхи пацієнтки, а в стравохід. Також вона нібито використовувала кисневу маску замість апарату ШВЛ.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Лікарі, фото Pxhere
Лікарі, фото Pxhere

За словами очевидців, пацієнтка прийшла до тями просто під час операції і почала кричати, що їй боляче. У жінки сталася зупинка серця, а через чотири дні вона померла. Однак її малюка вдалося врятувати.

Стало відомо, що анестезіолог прийшла на операцію напідпитку – в її крові зафіксували рівень алкоголю, еквівалентний 10 келихам вина.

Потім лікар зізналася, що є хронічним алкоголіком: кожен день вона починала з того, що випивала трохи горілки. Вона не заперечувала свою провину, але наполягала, що відповідальність за смерть пацієнтки лежить і на інших медиків, які проводили операцію.

Суд виніс вердикт у цій справі 10 листопада. Лікар проведе за гратами наступні три роки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, дружина померлого від коронавірусу чоловіка розкрила жорстоку правду про медиків: "Ми таких не лікуємо".

Як повідомляв портал Знай.uа, лікар показав останнє повідомлення пацієнта: "Закінчується кисень..."

Також портал Знай.uа писав, що на Тернопільщині чоловік помер дорогою до поліклініки.