В Україні на госпіталізацію до медичного закладу можуть розраховувати тільки пацієнти в дуже важкому стані. Про це в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив головний лікар обласної лікарні.

Читайте Знай в Google News!

"По суті те, що сьогодні вже відбувається, називається медичним сортуванням. Тому що ми сьогодні не госпіталізуємо пацієнтів, по суті, із середнім ступенем тяжкості", — пояснив він.

Зі слів Калінчука, всього протягом минулої доби співробітники "швидкої" отримали близько сотні викликів до пацієнтів з COVID-19, причому 70 хворих потребували госпіталізації.

"Це після тих нових протоколів госпіталізації, які ввів МОЗ з початку цього тижня. Це дуже важкий стан. Це пацієнти, у яких декомпенсована супутня патологія; пацієнти з важкими гіпертонічними станами і важким цукровим діабетом, яким і так за визначенням показана вже госпіталізація», — пояснив він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Як повідомляв Знай. ua, коронавірус заважає боротьбі з іншими небезпечними захворюваннями, ВООЗ.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.