Ведучий, співголова Громадської ініціативи "Права Справа" та історик Дмитро Снєгирьов розповів, чи працює режим припинення вогню на Донбасі. Також він сказав, що означає створення двох нових КПВВ у східній частині України.

Відповідне відео Дмитро Снєгирьов опублікував на своєму каналі в YouTube.

За словами ведучого, 27 липня 2020 року між Україною та представниками самопроголошених республік і, в першу чергу, Російською Федерацією, була укладена угода. Йдеться про безстрокове припинення вогню на Донбасі, де війна триває ось уже кілька років.

Снєгирьов уточнив, що 10 листопада 2020 року в Луганській і Донецькій областях українська сторона повинна була відкрити 2 КПВВ. 6 листопада президент із західними партнерами офіційно презентував відкриття КПВВ у місті Щастя.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

"На мою думку, відкриття двох КПВВ є елементом компромісу української сторони. З 2015 року представники так званої ЛНР вимагали одночасного відкриття двох КПВВ і в щасті, і в Золотому. Тоді, як українська сторона наполягала, спочатку, на відкритті КПВВ у Золотому, а у зв'язку з погіршенням ситуації це питання було заблоковано", - заявив Дмитро Снєгирьов.

Скріншот до відео з каналу "Телеканал ДОМ" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Телеканал ДОМ" в YouTube

За словами ведучого, згідно з інформацією від ЗМІ, на сьогоднішній день на Сході зафіксовано присутність важкої бронетехніки Російської Федерації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Стале перемир'я, про яке розповідають у засобах масової інформації, фактично, не виконується. Питання безпеки не варто прив'язувати в моменті виконання політичних домовленостей", - говорить Снєгирьов у своєму відео.

За його словами, є нове рішення щодо того, що з 10 листопада повинні запрацювати всі контрольно-пропускні пункти. Він вважає, що "армія стала заручником певних політичних підкилимних ігор".

Нагадаємо, що ведучий Дмитро Снєгирьов прокоментував минулі вибори в США.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дмитро Снєгирьов розповів, чи буде в Україні друга хвиля коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, що Дмитро Снєгирьов розповів про роль Європейського Союзу в конфлікті з КСУ.