У Південній Кореї влада повідомила про новий випадок виявлення високопатогенного штаму вірусу пташиного грипу H5N8.

Читайте Знай в Google News!

Високопатогенний штам вірусу пташиного грипу H5N8 виявили в посліді диких качок, який може передаватися людям. Наразі вивчаються ще 6 схожих випадків. У випадку підтвердження птицю винищать.

Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, segodnya.ua
Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, segodnya.ua

Подібний випадок стався 4 роки тому. Тоді у Кореї виявили схожий вірус і довелося знищити 38 млн курей, щоб уникнути спалаху інфекції. Якщо й цього разу вірус підтвердять, то птицю може чекати масовий геноцид.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Чергове вогнище високопатогенного пташиного грипу було виявлено у південнокорейському місті Чхонан провінції Чхунчхон-Намдо. Про це повідомив портал KBS з посиланням на представників міністерства продовольства, сільського, лісового та рибного господарства.

За їх словами, штам пташиного грипу H5N8 був виявлений в зразку посліду диких птахів, що мешкають в районі Пенчхон-мен. Це третій випадок виявлення вогнища високопатогенного штаму пташиного грипу в місті.

Наразі ветеринарні органи обмежили переміщення домашніх птахів в радіусі 10 км від місця виявлення штаму H5N8.

Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, YouTube
Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Верховну Раду "замінували": у поліцію поступив анонімний дзвінок

Також "Знай.ua" писав, в Україні зростуть акцизи на алкоголь: як зміняться ціни на пиво, вино та горілку