У неділю, 15 листопада, погода в східних і південних областях України буде морзною, дощовою, а також можливий мокрий сніг. На решті території країни очікується суха і хмарна погода.

Читайте Знай в Google News!

Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

Українські синоптики прогнозують, що в Дніпропетровській, Харківській, Донецькій і Луганській областях очікується дощ з мокрим снігом. У Кіровоградській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях також дощитиме.

Погода, фото Укргідрометцентр
Погода, фото Укргідрометцентр

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Крім того, в північних і східних областях можливе зниження температури повітря до -1...-4 градусів як вдень, так і вночі. У західних і південних областях завтра буде від +7 до +11 вдень і від +2 до +6 вночі. У центральних областях морозів не прогнозують, але буде прохолодно: від +0 до +5 вдень, від 0 до +3 вночі.

Народний прогноз погоди

15 листопада відзначається день пам’яті святих Акиндина і Пигасія. У народі казали: “Акиндин розпалює стодолу, Пегасій сонце гасить” — світловий день стає все коротшим. Якщо на Акиндина небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде. А якщо цього дня низький туман — до м’якої зими. З цього дня і до 20 листопада відбувається стійке промерзання ґрунту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці забудуть про сніг, синоптики попереджають про аномальні зими.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму. Температура повітря буде комфортною, але снігу чекати не варто.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.