Система охорони здоров’я в Україні працює на межі, потерпає через надмірну кількість заражених коронавірусом. У лікарнях не вистачає медичного персоналу.

Читайте Знай в Google News!

Про це сказала заступник голови МОЗ Ірина Микичак.

Вона вважає, що дрібні підприємці, які зараз знаходяться у вимушеному простої, цілком можуть бути корисні сфері охорони здоров'я. У лікарнях тотально не вистачає, економістів, бухгалтерів, слюсарів, інших технічних співробітників і зараз проблема особливо актуальна.

Лікарні при коронавірусі, скріншот: Youtube
Лікарні при коронавірусі, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

"Не вистачає слюсарів, потрібні робочі руки. Давайте разом зміцнювати медицину ... потрібні сильні і здорові робочі руки", - заявила заступник міністра, закликавши підприємців допомогти закрити вакансії.

За її словами, "парад непокори" карантину вихідного дня багато в чому можна пояснити позицією мерів міст, які про рейтинг піклуються більше, ніж про здоров'я городян.

При цьому Микичак додала, що рішення про продовження обмежень у уїк-енди буде прийнято через два тижні, коли буде видно епідеміологічну картину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Covid-19 знайшли небезпечний симптом: болючіше, ніж при інших захворюваннях.