У журналі під назвою British Journal of Nutrition були опубліковані результати наукової роботи, присвячені несподіваній шкоді від регулярного споживання курячих яєць.

Роботою займалися вчені з Австралії, Китаю і Катару.

Читайте Знай в Google News!

Експерти проаналізували дані про харчування 8545 осіб, які були зібрані з 1991 по 2009 роки і встановили, що щоденне вживання більше 38 грамів яєць збільшує ризик розвитку діабету другого типу на 25 відсотків.

Однак щоденне вживання більше 50 грамів яйця людьми збільшує ризик захворювання до 60 відсотків. При цьому, серед чоловіків цей показник був нижче, ніж серед жінок. А отримані дані допомогли вченим довести збільшення ризику появи діабету, яке пропорційно зростанню споживання курячих яєць.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Курячі яйця, скріншот: Youtube
Курячі яйця, скріншот: Youtube

Раніше дієтолог Айтор Санчес розповів про те, що колір шкаралупи яєць залежить від колірного пігменту, що передається від курки. І ніяк не впливає на поживні і смакові властивості яйця. Колір також нічого не говорить і про спосіб життя курки, яка його знесла.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені винайшли девайс, який допомагає трезветь в 3 рази швидше: повторити можна навіть вдома.

Як повідомляв "Знай.ua", вчені назвали найнебезпечнішу для людства дату: що трапиться 21 листопада.

Знай.ua писав, льодовики Гренландії ховали стародавнє озеро під шаром льоду: побачило світ за тисячі чи мільйони років.