В українських підручниках знайшли новий казус: дітям пропонують алкоголь, при чому в дещо незвичних обставинах, а саме на вершині гори.

Читайте Знай в Google News!

Про це написала одна з користувачок соціальної мережі "Фейсбук" на своїй особистій сторінці.

"На вершині гори Ігор змерз. Його товаришка Ліза запропонувала зігрітися, як це інколи роблять дорослі, спробувавши глінтвейн - напій, що містить алкоголь. Як має вчинити Ігор? Змоделюйте поведінку дітей", — йде мова у "задачі", запропонованій підручником "Світ довкола" для 3-го класу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сама Вікторія спробувала пожарувати з цього приводу: "Мене непокоїть лише одне питання: де на вершині гори вони знайдуть глінтвейн?"

(Імовірно, діти могли взяти з собою термос).

Жартувати почали й у коментарях, а ще більше бідкатися.

Наведемо декілька показових коментарів.

"Чи це чиїсь безмежні комлекси???? Чи елементарна тупість????"

"Ой, цікаві в нас підручники🤦 не знаю навіть кого більше шкода, вчителя чи дітей, чи всіх одночасно 😔"

Однак жарти жартами, бідкування бідкуваннями, а проблема все ж серйозна. На це теж звернули увагу під постом:

"Всесвітня організація охорони здоров'я в 2009 році, провела опитування школярів у 41 країні світу, чи вживають вони спиртне. Україна була в списку перша. 40% дітей в Україні вживали алкоголь".

Таким чином, завдання в підручнику й справді має допомогти дитині уникнути згубного впливу алкоголю, а також вміти відповідати на життєві виклики.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шевченко з Дорофєєвою і Монатік з Українкою: дивне сусідство в шкільних підручниках розлютило батьків, "Ви при своєму розумі?"

Як повідомляв портал Знай.ua, Українських школярів годують рекламою під соусом "української мови" - батьки вибухнули від обурень.

Також Знай.ua писав, Тернопільських школярів навчають за книгами з доповненою реальністю, казкові персонажі "вискакують" зі сторінок.