Українцям готують свіжу порцію податкових змін. Доопрацьований законопроект з правками до Податкового кодексу, який покликаний привнести в життя бізнесу і пересічних українців багато нового, висунули на голосування до Верховної Ради.

Читайте Знай в Google News!

Транспортний податок
Законопроектом передбачається змінити об'єкт оподаткування транспортним податком і обкладати легкові автомобілі не старше 5 років, середньоринкова вартість яких перевищує 200 розмірів мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року (зараз – 375 мінзарплат або 1 млн 771 тис.грн).

Даний законопроект порушуватиме принцип стабільності, закладений податковим законодавством, який передбачається неможливість зміни об'єктів оподаткування пізніше ніж за 6 місяців до нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила.

Українці платять податки, скрін з відео
Українці платять податки, скрін з відео

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Скасування мораторію на перевірки

Бізнес найбільше торкнеться скасування мораторію на перевірки. Виняток складуть тільки інспекції, які повинні були початися в період з 18 березня 2020 – ці перевірки в план 2020 року не будуть включені. Зараз це абсолютно нелогічно, вважають юристи.

Адже продовжений карантин і додаткові обмеження і без цього заженуть український бізнес у глухий кут. А деякі види бізнесу зникнуть взагалі.

Українці, скріншот з youtube
Українці, скріншот з youtube

Банківську таємницю відкриють

Законопроект пропонує дати податковій інформацію про стан рахунків, рухах по рахунку, залишок грошей на рахунку і наявність банківського сейфу.

В даному випадку не буде ні обмеження по термінах (тобто податкова може отримати інформацію про рух коштів на рахунку за будь-який період часу).

Втручання держави в банківську таємницю фізосіб в даному випадку не є нагальним і обґрунтованим, адже необхідність такого нововведення обґрунтовується цілями стягнення податкового боргу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, штрафу на 17 тисяч мало? Поліція України зможе застосовувати електрошокери.

Як повідомляв портал Знай.ua, де в Україні будуть платні дороги: 500 гривень в один бік.

Також Знай.ua писав, що у Києві "герой парковки" став на шляху швидкої допомоги