COVID-19 семимильними кроками захоплює планету. Науковці активно працюють над методами діагностики, лікування та профілактики підступної недуги. Що ж їсти пацієнтам з коронавірусом, аби швидше одужати?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЛікарі військово-медичної академії шляхом практичних досліджень визначили, що лікувати пацієнта з COVID-19 слід супроводжувати дієтою, як при гастриті, пише видання "Со вкусом".
Дієта для хворих на COVID-19
Лікувальна дієта № 2 - з прийомом значної кількості води (мінімум 2 л в день) і певними обмеженнями в харчуванні:
Можна вживати нежирні бульйони (рибні, м'ясні та овочеві) з подрібненими овочами і дрібними макаронами. Якщо випічку, то лише вчорашню або підсушену. М'ясо - без сухожиль, шкіри і панірування. Кращий варіант - парові котлети. Але кролика і телятину можна готувати шматком.
Лікарі рекомендують обмежити вживання грубої клітковини, гострих страв і прянощів. Відмовтеся від шоколаду і копченостей, консервів і солоної риби, жирного м'яса і борошняних виробів.
Стіл № 15
Коли хворий піде на поправку, лікарі рекомендують урізноманітнити його меню. Стіл № 15-перехід до звичайного харчування після лікувальної дієти. Він допускає збільшення прийому жирів і вуглеводів за умови фізичних навантажень хворого.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Степанов анонсував виплати під час пандемії, від 650 гривень на одного українця.
Як повідомляв Знай. ua, на річницю появи Covid - 19" прокинувся " пташиний грип.
Також Знай. ua писав, що батько помер, віддавши свій кисень хворому на Covid-19 сину: "Просто гестапо".