COVID-19 семимильними кроками захоплює планету. Науковці активно працюють над методами діагностики, лікування та профілактики підступної недуги. Що ж їсти пацієнтам з коронавірусом, аби швидше одужати?

Лікарі військово-медичної академії шляхом практичних досліджень визначили, що лікувати пацієнта з COVID-19 слід супроводжувати дієтою, як при гастриті, пише видання "Со вкусом".

Дієта для хворих на COVID-19

Лікувальна дієта № 2 - з прийомом значної кількості води (мінімум 2 л в день) і певними обмеженнями в харчуванні:

Можна вживати нежирні бульйони (рибні, м'ясні та овочеві) з подрібненими овочами і дрібними макаронами. Якщо випічку, то лише вчорашню або підсушену. М'ясо - без сухожиль, шкіри і панірування. Кращий варіант - парові котлети. Але кролика і телятину можна готувати шматком.

Зрази з грибами і сиром, скріншот: YouTube
Зрази з грибами і сиром, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
Рибу теж можна нежирну. Молокопродукти потрібно вживати, особливо кисломолочні (кефір, йогурт). Каші, фрукти і натуральні солодощі дозволено. Яйця готуйте некруто. Воду не можна пити під час їжі.

Дієта, фото Кременчуцький телеграф
Дієта, фото Кременчуцький телеграф

Лікарі рекомендують обмежити вживання грубої клітковини, гострих страв і прянощів. Відмовтеся від шоколаду і копченостей, консервів і солоної риби, жирного м'яса і борошняних виробів.

Стіл № 15

Коли хворий піде на поправку, лікарі рекомендують урізноманітнити його меню. Стіл № 15-перехід до звичайного харчування після лікувальної дієти. Він допускає збільшення прийому жирів і вуглеводів за умови фізичних навантажень хворого.

Котлети, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Котлети, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

При такому режимі передбачено 4-разове харчування. Включені жирне м'ясо, молоко, яйця, спеції і прянощі в розумних кількостях. Крім цього не забувайте про клітковині і вітамінах. Чаї та відвари тільки вітаються.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Степанов анонсував виплати під час пандемії, від 650 гривень на одного українця.

Як повідомляв Знай. ua, на річницю появи Covid - 19" прокинувся " пташиний грип.

Також Знай. ua писав, що батько помер, віддавши свій кисень хворому на Covid-19 сину: "Просто гестапо".