Українка звернулась до міністра охорони здоров’я Максима Степанова, який нині відсиджується на самоізоляції, тож, має час почитати дуже показову історію про те, як воно - намагатися врятувати від коронавірусу "рядову бабцю" в Україні!
Читайте Знай в Google News!
У соціальній мережі з’явився допис від українки Ірини Суслової, вона розповіла, як її 68-річна бабуся заразилась Covid-19.

"Їй дуже важко дихати, не може говорити, не може їсти і навіть піднятися із ліжка! До цього два тижні (!!!) літню жінку, людину з групи ризику, яка демонструє характерні симптоми «корони», ганяли по лікарях та медкабінетах, не надаючи при цьому, жодної кваліфікованої допомоги та навіть не попередивши, що, можливо, вона заразилася коронавірусом!", - йдеться у повідомленні.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

А почалося все з того, що сімейний лікар діагностував у бабусі ангіну. Через два дні нарешті розгледів і двосторонню пневмонію та направив до лікаря. Той погнав стареньку на рентген і додаткові аналізи: усі можливі, крім тесту на коронавірус!

"Не уявляю, скільки зусиль знадобилося моїй бабусі, щоб з температурою 39-ть добиратися громадським транспортом до лікарень та лабораторій! Але вона це смиренно робила, що певно і призвело до стрімкого погіршення стану здоров’я. І лише тоді, коли все стало гірше нікуди, бабусі нарешті призначають тест! Звичайно ж, коронавірус підтвердився! Але найстрашніше те, що навіть після цього її не госпіталізують, а лише знову призначають прийом у лікаря наступного дня! Ви це серйозно?! Заразного і напівживого пацієнта запрошують до лікарні, забитої людьми, до лікаря, захищеного лише напівпрозорою маскою?!", - додає жінка.

Жінка докоряє собі, що не догледіла, не запідозрила, що бабуся тяжко хворіла і мовчала, не просила у нас допомоги! Вона, як і більшість літніх людей, трималася до останнього…

"З ще більшим жахом я нині усвідомлюю, що причиною такого надзвичайно стрімкого розповсюдження інфекції в Україні є, зокрема, і наша система охорони здоров’я! Адже, лікарі своїми неадекватними діями забезпечили «максимальну комунікацію» хворої людини з усіма, хто ще не встиг перехворіти і мав шанс залишитися здоровим! Брехня, пане міністре, що у лікарню і без тесту госпіталізують важких пацієнтів з характерними симптомами коронавірусу! Навіть з «позитивним» тестом - не госпіталізують! Бо місць немає! Хочеш вижити – шукай собі сам! А заодно і кисень – бо концентраторів у нас теж немає, як і ШВЛ!", - додає вона.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще
Кисень, ШВЛ та постійного лікаря мають лише хворі у надзвичайно важкому стані. А такі як моя бабця – максимум: догляд медсестер і один візит лікаря на добу з новими призначеннями!
Українка запитує у міністра, коли він говорить, що ситуація з коронавірусом «під контролем», чи усвідомлює він, яку бере на себе відповідальність?! Бо за прогнозами Київської школи економіки, до кінця року від коронавірусу в Україні можуть померти близько 33 тисяч людей!
Жоден локдаун не дасть ефекту, якщо пацієнти, за призначеннями тих же лікарів, тиняються поміж здоровими і заражають усіх підряд!

"Де ж ті додаткові ліжка з другої, чи вже третьої хвилі?! Де ті мобільні шпиталі, які ви уже майже місяць лише плануєте розгортати?! Де обіцяні вами безкоштовні тести в приватних лабораторіях? Якого дідька майже за рік пандемії у нас немає достатньої кількості ШВЛ, не налагоджено випуск кисневих концентраторів, не відбулася мобілізація додаткових бригад лікарів, щоб сімейні лікарі не змушені бути займатися саботажем і імітацією, бо без домовленого місця у лікарні тебе не госпіталізують і «швидка» за тобою просто не приїде! Що робити тим, у кого хвороба не відступає більше місяця, а з лікарні виштовхують в спину, бо протоколи такі?! Це наче якийсь страшний сон. Ми наче опинилися у середньовіччі, де доступ до лікування та порятунку відкривають лише гроші та зв’язки. Де лікар – це розкіш!", - підсумовує вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україні масово закриваються школи та дитсадки через те, як бути батькам.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський розповів, як все-таки лікувати вірусну інфекцію.

Також Знай. ua писав, що глава МОЗ Степанов показав українцям, що діється в лікарнях.