З Харкова прийшли вельми тривожні новини. Виявилося, що у Російської Федерації з'явилася можливість "вітати" українських ветеранів, які брали участь у Другій світовій війні.

Читайте Знай в Google News!

Так, 95 річному жителю Харкова надіслали медаль від Путіна. Про це стало відомо завдяки публікації внучки ветерана Ірини Карасенко в мережі Facebook.

"Плювок від... Путина. Якщо коротко... Мого дідуся, ветерана ВВВ, привітали медаллю від Путіна. Офіційно...через міську раду ветеранів. І це в Україні... в наш час. Днями нашому дідусеві зателефонували з міської ради ветеранів. Не вдаючись у подробиці, попросили забрати нагороду. Дідусеві йде 96-й рік, він інвалід першої групи.

Публікація Ірини Карасенко, скріншот: Facebook
Публікація Ірини Карасенко, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Інвалідом став у 19 років після другого серйозного поранення, отриманого на території Польщі. Довго лікувався в госпіталі в Баку, потім в Україні... Але після більше десятка операцій здоров'я не відновилося. Однак у міру сил він працював, побудував будинок, виростив трьох дочок. Вже тривалий час дідусь не виходить з дому, а зараз без сторонньої допомоги не встає з ліжка. Забрати нагороду випало старшій з доньок.

Вже вдома, одягнувши окуляри, вона розглянула отриману - медаль "75 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 р. р." і посвідчення до неї, в якому сказано, що "Волошко Василь Опанасович Указом Президента Російської Федерації від 13 червня 2019 р. нагороджений (а) ювілейною медаллю" 75 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 рр.", а ще: "від імені Президента Російської Федерації медаль вручена м. Ляшенко". Підпис та печатка громадської організації "Харківська обласна організація ветеранів України (об'єднана)".

Публікація Ірини Карасенко, скріншот: Facebook
Публікація Ірини Карасенко, скріншот: Facebook

Публікація Ірини Карасенко, скріншот: Facebook
Публікація Ірини Карасенко, скріншот: Facebook

Емоції зашкалювали, тиск - теж, хотілося зірватися з місця і бігти, щоб кинути нагороду туди, де взяла. І оволодівши собою, вирішила діяти інакше: зберегти і медаль, і посвідчення як речові докази. Думається, в Україні є органи і люди, які зацікавляться хто, як і для чого завіз "нагороди, хто організував масове Приниження ветеранів Другої світової війни, яких залишилося і так всього нічого...", - розповідає Ірина.

Варто також нагадати нашим читачам, що у Львові на ветеранів АТО напали поліцейські. Про це розповів один з постраждалих Андрій Мочурад на своїй сторінці в соцмережі Facebook. Чоловік повідомив, що в понеділок 16 листопада, близько півночі, на площі Свободи у Львові, на його і його товаришів напали троє чоловіків спортивної статури.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Хмельницькому скандального бізнесмена вмили зеленкою: "Ви - це фейк!".

Як повідомляв Знай.uа, на Буковині померла староста, яку поважало все село: слухалися навіть чоловіки.

Знай.uа писав, ветеран АТО з Тернопільщини піднявся на театральні підмостки заради правди - "У мене вийшло".