Чому в бідній Україні електрика в рази дорожча, ніж в багатій Європі?! Це питання турбує всіх українців.

Читайте Знай в Google News!

Причин є декілька - від проблем атомної генерації до засилля “зелених” станцій. Але олігархічні схеми на енергоринку Украни у прямому пенсі перетискають горло українцям.

Середня вартість електроенергії на оптових ринках в європейських країнах в базові години в першому кварталі 2020 року склала 33,5 євро/МВт-год, в той же час вартість електроенергії на українському оптовому ринку за цей же період склала 46,9 євро/МВт-год, а в Бурштинському острові 52,9 євро/МВт-год, що вище середньоєвропейського рівня.

Вартість 1 кВт-год для побутового споживача в Україні в обсязі до 100 кВт-год становить 0,9 грн, понад 100 кВт-год - 1,68 грн/кВт-год (з ПДВ), що за поточним валютним курсом становить 2,78 і 5,2 євроцентів/кВт-год відповідно. Середній тариф для побутових споживачів в країнах Європи за перший квартал становив 21,48 євроцентів/кВт-год (з податками), що в 4 рази більше тарифу в Україні.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Для промислових споживачів тариф на електроенергію в Україні не регулюється і встановлюється ринком (за винятком компонентів - тарифи операторів системи передачі та розподілу). В першому кварталі середній тариф становив 2,34 грн/кВт-год, що за поточним валютним курсом становить 7,27 євроцентів/кВт-год.

Тарифи на газ, скріншот відео
Тарифи на газ, скріншот відео

Середній тариф для промислових споживачів в країнах Європи за перший квартал становив 11,67 євроцентів/кВт-год (без податків), що в 1,5 рази більше тарифу в Україні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тарифи на комуналку здорожчають: українцям пояснили, за що заплатимо втридорога.

Як повідомляв Знай.ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.