В українських підручниках знайшли новий казус: дітям пропонують у програмі української літератури 8 класу поезію Голобородька. А от батьки мають сумніви у доцільності такої поезії...

Читайте Знай в Google News!

Про це написала одна з користувачок соціальної мережі facebook у відомому пабліку "Батьки SOS".

"Добрий вечір, шановні учасники групи. Хочу обговорити доцільність поезії Голобородька у програмі української літератури 8 класу. Щойно мала нещастя познайомитися з творчістю, аналіз якої є в контрольній роботі з укр літ. Приватна школа Очаг, Харків. Твори Голобородька: "З дитинства: дощ", "Теплі слова", "Наша мова", - йде мова у пості.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Мама школяра ніяк не можу зрозуміти відтворення настрою ліричного героя, який разом із оточуючим світом отримує насолоду від теплого дощу.

Поезія, що викликала недорозуміння:

"З ДИТИНСТВА: ДОЩ"

Я вплетений весь до нитки у зелене волосся дощу,

вплетена дорога, по якій я іду,

вплетена хата моя, що на горб, як птах,

вплетені прямокутники дерев,

вплетена річка невеличка, як стрічка,

вплетене стадо корів рудобоких під дубами.

А небо вплетене і плете зелене волосся дощу.

Але усім тепло, усі знають - дощ перестане.

І хто напасеться,

хто набігається,

хто нахитається,

хто насидиться на горбі,

хто належиться,

а хто прийде додому у хату, яка наповнена теплом, як гніздо.

Відомо, що до президнтства Володимир Зеленський зіграв головну роль вчителя історії Василя Голобородька в серіалі "Слуга народу".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шевченко з Дорофєєвою і Монатік з Українкою: дивне сусідство в шкільних підручниках розлютило батьків, "Ви при своєму розумі?"

Як повідомляв портал Знай.ua, Українських школярів годують рекламою під соусом "української мови" - батьки вибухнули від обурень.

Також Знай.ua писав, Тернопільських школярів навчають за книгами з доповненою реальністю, казкові персонажі "вискакують" зі сторінок.