Чому власникам і керівникам компаній так важливо мати можливість контролю співробітників, які знаходяться на віддаленій роботі, що робити компаніям, які вперше опинилися в такій ситуації і які нові інструменти для цього існують, - про це Znaj.ua розповів засновник компанії Pragma System Олег Яковлєв.

Олег, розкажіть, як виглядає ситуація з віддаленою роботою в нинішній час?

Я думаю, багато хто помітив, що з поняттям “дистанційка” в таких масштабах ми зіткнулися вперше. Природна реакція бізнесу на таке, звичайно ж шок, відключення від звичного робочого процесу, свого роду зупинка на невизначений час. Але вже через пару тижнів ми побачили, як компанії перейшли на новий формат роботи з дому.

У цьому їм допомогли платформи для онлайн нарад, котрі швидко розвиваються. Багато компаній наслідували цей приклад і швидко намагаються перебудуватися в нову реальність ведення бізнесу через мережу.

Як же бути компаніям, які вперше зіткнулися з цим і тепер змушені відправити мало не весь свій персонал на дистанційку.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Мені відомі приклади компаній, які не тільки відправили більшу частину своїх співробітників на дистанційку, відмовившись від офісу, і, більш того, не збираються повертатися в фізичний офіс найближчим часом. Компанії зіткнулися з тим, що частина працівників, виявляється, справляється зі своїми обов'язками з дому, і тримати їх в офісі, оплачуючи їх робоче місце, не має сенсу. Все це прекрасно, але виникає одне питання: як контролювати співробітників, які працюють з дому? Чим вони займаються у робочий час, за який їм платять, і чи виконують вони свою роботу взагалі? Так чи інакше, будь-який співробітник, який працює з дому, буде стикатися з домашніми проблемами під час роботи, постійно відволікатися, так само настає вигорання працівника, поза соціального середовища. Це безперечно проблеми, з якими всі компанії стикаються в тій чи іншій мірі.

Все ж є рішення, які дозволяють контролювати робочий процес віддаленої роботи?

Рішення, звичайно, є, компанія PRAGMA SYSTEM зараз активно впроваджує комплекси по забезпеченню безпеки і контролю за віддаленими співробітниками. Ми постійно розширюємо свій парк можливостей, щоб повною мірою забезпечити безпеку бізнесу, який перейшов на віддалену роботу. Від контролю часу, проведеного співробітником в тій чи іншій програмі, до повної аутентифікації людини, що знаходиться за робочим комп'ютером. Один з комплексів, які ми впроваджуємо з безпеки, оснащено функціями розпізнавання осіб, перехоплення клавіатурного почерку, виявляє вразливі місця в робочих процесах і найновіша функція, яка не має аналогів в СНД, - стоп фото, дана функція не дає можливості сфотографувати екран робочої станції на будь-які девайси.

Могли б ви продовжити і дати пораду компаніям, як налагодити роботу на дистанційці?

Дистанційна робота стане невід'ємною частиною нашого майбутнього, це означає, що у компаній повинні бути інструменти, які дозволять зрозуміти, як почалася робота, як вона закінчилася і що було зроблено. На ринку вже почали з'являтися продукти, які дозволяють збирати різні види даних. Моя порада, знайти свій єдиний інструмент в роботі і не шкодувати коштів на це, адже контроль роботи це ваш прибуток.