Напередодні Нового року слід бути акуратними в супермаркетах, так як це час, коли в суєті неуважні покупці можуть стати жертвою недобросовісних менеджерів продовольчих відділів. І зараз ми зупинимося на рибній продукції і тому, як вибрати дійсно якісний продукт серед широкого і не завжди якісного асортименту.

Зараз на рибоводних підприємствах в корм риби додають барвники і різні стимулятори росту, а також дають тваринам антибіотики, щоб вони не хворіли. І використовують ще безліч хитрощів, що дозволяють продати рибу "другої свіжості". Про це повідомляє видання "Інформатор".

Купувати її не слід в невеликих магазинах, де може бути залежаний товар. Тому найкращим вибором стануть спеціалізовані магазини, де є гарантія про існування необхідних документів і фітосанітарний контроль. У супермаркетах живу рибу, яка заснула в акваріумі, можуть викласти на лід як охолоджений свіжий продукт. Це можна зрозуміти по потемнілим очам і зябрам, запаху слизу, і потьмянілої і відшаровується лусці.

Незаконно виловлена риба не має ветеринарного свідоцтва якості і може бути заражена гельмінтами. Приготування річкової риби має супроводжуватися суворою термообробкою-паразити і личинки гинуть при тривалому заморожуванні при температурі -20 градусів протягом 6-8 діб і при смаженні/варінні.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Охолоджена риба є найкориснішою після свіжої, зберігши поживні речовини, мінерали і вітаміни. Такою вона стає після обробки холодним повітрям (від 0 до -2 ºС) або після колотого льоду, куди її поміщають протягом трьох діб після вилову. При такій температурі вона може зберігатися 3-5 діб, після покупки її приготування бажано зробити протягом 24 годин. М'ясо риби має бути пружним, її очі повинні бути яскравими і блискучими з чорними зіницями і прозорою рогівкою, блискуча луска щільно прилягати до риби, а зябра — світло-червоні.

Свіжоморожена риба стає такою після патрання і відрізання голови, а також під впливом низьких температур (від-2ºС до-5ºС). Якісний заморожений продукт можна спробувати знайти після декількох факторів-відсутність льоду на рибі або його надлишок.

Зберігання після покупки замороженої риби становить від 3-4 місяців, що залежить від методу і швидкості заморозки. В'ялена — сушена) - 6 місяців при оптимальних умовах. При зберіганні солоної все залежить від концентрації солі і від температури. Низька температура дозволяє зберегти рибу протягом півмісяця, при кімнатній — кілька днів. Риба гарячого копчення зберігається не більше трьох днів, але при холодному копченні термін збільшується до 3 місяців у вакуумній упаковці. А ось консерви зберігаються до трьох років.

Нагадаємо, будьте обережні, купуючи м'ясо: які сорти загрожують вашому здоров'ю

Як повідомляв "Знай.ua", Новий Рік 2021: топ найсмачніших рецептів на свято

Знай.ua писав, як прикрасити ялинку на Новий Рік 2021: найкрасивіші ідеї