Службові собаки прикордонників цього року допомогли виявити центнер наркотиків та затримати понад 4 сотні порушників.

Про це розповіли в Державній прикордонній службі України.

За словами прикордонників, їхні чотирилапі помічники виконують чимало обов’язків. Вони також допомагають виявляти зброю, боєприпаси, контрабандний тютюн. Службові собаки також суттєво зменшують бажання агресивних порушників чинити опір правоохоронцям, є запорукою безпеки під час конвоювання та охорони затриманих осіб.

За 2020 рік прикордонники за допомогою службових собак затримали понад 400 правопорушників, виявили зброю та боєприпаси, більше центнера наркотичних засобів. А ще чотирилапі прикордонники виявили сховки з контрабандним товаром на мільйони гривень.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У середньому 45% затримань на кордоні відбувається з допомогою чотирилапих помічників. І, попри передові технології, краще за собак виявити наркотики чи вибухівку не може ніхто.

Про результати служби чотирилапих помічників упродовж 11 місяців 2020 року прикордонники розповіли в таблиці:

Сьогодні В ДПС служать понад 1000 собак 16 порід. Частина з них залучена до служби в районі проведення ООС. Інструкторів із собаками готують в Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби, що у Великих Мостах на Львівщині.

Більшість собак тренують на пошук зброї, вибухонебезпечних речовин та наркотичних засобів.

Нагадаємо, МВС України показало найкращого співробітника, розкрив сотні злочинів - з вухами, лапами і хвостом

Як повідомляв портал Знай.ua, на Харківщині чотирилапий "помічник" пронюхав у хурмі хитру "начинку".

Також Знай.ua писав, армія США тестує розумні окуляри для службових собак