Український журналіст приєднався до боротьби за прорив кремлівської цензури, змусивши росіян дивитись відеозаписи війни, коли вони скачують піратські копії фільмів онлайн.

Цю новину розмістили на порталі «DailyStar»

Журналіст шоу-бізнесу, який став військовим репортером, Володимир Бірюков зв'язався з викрутками від цензури «Потоками правди», щоб пробудити пропагандистські маси до реалій кровопролиття в Україні.

У статті для Metro Володимир розповів, що був свідком того, як російські солдати підпалювали українців, пов'язували їх, стріляли їм у голову та відривали нігті.

Одна мама навіть розповіла йому, як окупанти зґвалтували її 14-річну дочку та 11-річного сина на її очах, коли вона була пов'язана. "Це тобі, тому що ти не любиш росіян", - сказали їй.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Прагнучи зробити все, що в його силах, Володимир зв'язався з групою кіберактивістів «Потоки правди», метою якої є протидія дезінформації та «промивання мозку» в росії.

Одним із способів досягнення цього є вбудовування пояснювальних відеороликів про війну в Україні у фільми, доступні для нелегального скачування в Інтернеті в росії.

Хакер. Фото: Youtube
Хакер. Фото: Youtube

Повідомляється, що кількість переглядів піратських матеріалів у росії різко зросла після санкцій.

Завантаження зазвичай переривається повідомленням: "Це не те, що ви очікували побачити. Але це те, що ви маєте побачити".

Володимир сказав: "Я вирішив негайно взяти участь. Я сам зняв 10-хвилинне відео для "Потоків правди". Воно було надзвичайно емоційним, розповідаючи про жахливі речі, які я бачив".

Здається, це вже працює, оскільки досвідчений репортер стверджує, що йому сказали, що його матеріали «Потоки правди» шокують тих, хто живе за умов жорсткої цензури.

«Декілька друзів, які живуть у росії, написали мені, що дивилися це і не повірили, що це може бути правдою. Мене це не здивувало», - сказав він.

Нагадаємо, що чоловік, який відповідає за повітряну тривогу, попередив про серйозність обставин.